About Me

My photo
aku? belom kawin. tak official lagi 20. 19 lagi ohkey. jadi kalau nak ngorat. tunggu 20 *pfffttt haha. korang kalo nak baca. must kept in mind, i don have ilmu to share. sorry, ni diary-like je. apepon tq :)
There was an error in this gadget

Friday, February 1, 2013

makan!

walaumacamanapun, korang nak mengeluh lemah sambil jatuh bahu, air muka, dan peluh sekalipun, aku tetap dengan makan! hahaha

cakap pasal makan, kita pergi kepada basic dulu *ceyy, pakar nutrisi weyyy haha! okla, jujurnya, aku tak pandai masak, tapi aku suka memasak. aku xtau, aku memang suka. sangatlah suka. aku masak bagi orang makan pun dah takpe. tu pun kalo orang sudi makanla *terus bergenang air mata. ini semua poyooooo. haha. aku pun xtau since when suka sgt dengan trademark tu. poyo2, eyuu kao athirah. *pandang tepi bahu sambil tepuk2 debu.

bila berjauhan dari chef iaitu mak aku. maka punca pencarian makanan aku juga terrrstopp~ *buaarrrpp opss sendawa. so disana, aku... apa? ish ko ni, disana tu china ah, lambat sgt ko ni pikir? ko ni kenapa? *ceyyy tiba2 emo tak tentu pasal. saje je memaki hamun. alah, anje2 skit xle ke ikan? hehe muahhx. *gedik bagai =="

so kat hostel, kalau aku ade masa aku masak.... antaranyaaaaa. *tibalah edisi menunjuk2 haha. ish korang. saje je nak kongsi. tu pun benci. yelaaa benci la kita ni, benci laaa *ok leh tampo aku skrang hahahha



 ni makan pagi. ni je ade, jgn cakap *saya makan nasi lemak ke ape eh, tumbok kang, haha.
 ni supper dgn rumet busuk. hihi
 sushi aitu buat sampai 3 pinggan, tula, eksaited sgt, last skali buat ihsan. kongsi sana sini
 nasi ni orang panggil nasi ayam. 
 sehat ke? *ceh
 ni donut versi aku. nak kutuk p jauh2, sumbat donut kang
 nasi goreng ganas.
 lenyek labu. amik, jadi pengkek.
 congkeng janggut sotong
 tomyam sayur. sebab takde sifut


letih dah nak tulis caption. 

sebenanye ade lagi *eccey, hahaha. tak habis2 riak takabur. bdosa sungguh. XD ni sebabbbb, aku suka memasak. AGAIN. aku tak pandai masak ohkey! ko jgn nak poyo sgt ahhhh!!!!! *emogirl

bila aku masak an, aku rasa cm bahagia, ala, cm orang lepas kawin, gitu ah perasaan dia. ko tau ape, ko x kawin agi, *macam ah aku penah kawin kan, hahaha

tp balik je uma, nak potong sayur pun berkira. kalau kacang panjang uh, limit dua batang je *ini semua phooyooo. hahaha takde ah gitu. tp bila balik uma, nak duduk bawah ketiak mak. nak suh mak masak. mak hidang. mak tolong rasa gula garam. makkkk je, saya nak makkkk je, hihihihihiih *biala mak aku. ahahah

aku terkadang berangan jgk nak bukak kedai makan, kedai kek pumpkin, cupcakes pumpkin, pumpkin bako, ye, aku minat labu. ohhh labu labi ku~ labu is a passion. so bila makan harus ah ade passionate, gitew, haha. memang berangan je lah athirah oii

rumet aku kata, aku leh kawin da, semua pandai da, hek dia, hahaha. tak semestinya leh masak leh kawin. sapa kata aku nak masak lepas kawin? sapa kata ? hah? SAPA??? *tanya kuat2 sambil hala pisau rembooooo. hahhaha. aku kawin nanti hantaran mesti bibiq atas dulang satu ohkey! siapa ade brani? tau takot haaa XD

so makan, kena beringat jugak. bak kata Haji Jay, hihok, kerana makanan yang dimakan boleh memakan diri. itu saja nak dikongsi. jangan lupa bagi ikan aku kat atas tu makan, tak susah pun. tekan je dalam kolam dua tiga kali. tu pun kedekut. aku jumpa ikan goreng floating n bloated aritu. slah hangpa ah! *geram jeling sampai sakit mata. salam awak. jumpa lagi. muah








No comments: