About Me

My photo
aku? belom kawin. tak official lagi 20. 19 lagi ohkey. jadi kalau nak ngorat. tunggu 20 *pfffttt haha. korang kalo nak baca. must kept in mind, i don have ilmu to share. sorry, ni diary-like je. apepon tq :)
There was an error in this gadget

Thursday, January 31, 2013

tua dah korang aku nampak

walaupun dah lama berkurun tak update blog, tapi jiwa ni memberontak nak menulis. sebelom ni, aku banyak tumpu kat sajak and cerpen. so harini nak tulis kat sni ah pulak! . biala orang xbaca pun asal aku ikhlas. *eccewahh, ni semua poyooo. haha!

i tengah cuti winter sekarang. dekat dua bulan la jgk. akhir bulan Januari aku balik umah. nanti akhir bulan Feb aku balik China balik. ok, korang xtau, aku blaja kat China. ala bukan budak scholar. hanya ehsan mak ayah, wlaumcmanapun aku bersyukur ohkey.

tapi aku balik ni, aku macam rasa sedih la jugak, aku bermurung sampai tak makan sgt, *tipu dan kurang ajo, haha. aku ni gemuk, selera besa, makan tak benti woo. haha. takdela, cuma sesaat kau datang dlm fikiran, aku macam menyesal la, sebabbbbbbb. aku punya result tak okey sgt. yang aku lagi menyesal tuuuu, sebab peratus sedih dan menyesal tidak berapa besar. aku memang camni ah. takde perasaan sgt. takde semangat, haha.

aku dari dulu takde cita2, kalau ikotkan, aku banyak berfikir. *berfikir tu sama ah ngn berangan. haha. XD . dulu UPSR, aku dpt 4A, aku terkejut n sedih. tapi siyes, aku tak fikir pape. lg satu mungkin sebab  aku sulung, aku memang takde contoh or pengalaman depan mata. *jadi sekarang mcm salahkan keadaan, hahaha. ok tak. aku cakap betol siyes. *muka nk marah cm orang tak dapat makanan lepas order berjam2, haha. aku sangatlah gatal dahulu, perasan hot, eh! bukan. nak jadi hot jugak. so aku pun main la cinta. tapi sal belajar aku tak penah letak tepi. hei, plis. aku seorang anak yg baik.

aku kira, ayah n mak aku baik sebab sudi jaga makan pakai aku. sayang aku. haa. sebab tu aku pikir, aku kena balas balik ape diaorang buat ni dengan belajo sungguh2, yela, ade ke budak sekola menengah dah ade 4juta dlm akaun. aku tengah belaja, tujela aku mampu. so belaja la sungguh2 ye adik2. hei, aku tak cakap sal bilionnaire. ufff. ikan2. dengar la dulu.

aku ni sangatlah suka main2 dan tidak serious, aku suka berlawok. buat org gelok, tp kalo org xkenal aku. memang org kata aku kurang ajo. sebab mmg aku tak melayan dan bergedik sgt tanya kabo org. aku mmg tak buat kalo aku taknak. tp aku takde ah sombong hakkktuuuih camtu. tu poyoooooo!!! hahaha.

ok sambung balik cerita.

kat sekola menengah kan tadi. so masuk form 3, aku mcm terkena badai. biarla, mlas sebut . nak dijadikan cite, aku mcm bertukar baik, maksud aku, aku tak gatalla sgt. more to matured, pahtu cm siyes ah belaja. aku buang anasir2 luar iaitu boypreng yg hakktuiiih, lalu aku pun berjaya masuk MRSM. ceyyy. rasa hebat ah. padahal same je mane2 pon, kalo ko x blajo betol2, ke parit kao berjimba!!!!! haha. memang dari dulu aku jenis yang tak rasa nak bersaing bila tgk orang julang piala. aku macam *bia ah! , pahtu jeling tajam ke tepi. haha. aku berusaha tahap ciput, tp result aku boleh dibanggakan, aku selalu fikir, ini sebab Allah tolong dan doa2 org yang sayangkan aku.

sampai mak aku ckp aku malas belajo. memang weh. memang. segala benda aku malas. pahtu tiba PMR, aku pinjam kuasa altromen, pahtu aku dapat 8A. betul!!! hahahahaha , sian korang kan, everytime kena suh pecaya. ok takla, tu sebab usaha aku yg ciput n pertolongan oleh Allah la, hehe. alhamdulillah sgt2. 

dekat MRSM, form 4, memang thanks to Allah hantar aku ke MRSM, sebabnya, banyak benda n pegalaman belaja kat situ. aku upgrade pengetahuan agama. n jumpa kawan2 yang supereksaited! 
kat MRSM ni jgk, form 5 baru aku start siyes. siyes aku tak fikir sal hidup. siyes! siyes sokmo tuu! dr tadi taip siyes. haha. mase form 5, aku ade mentor, tgk, betapa sedih nya hidup, kena ade mentor. *menggeleng2 sambil pejam mata. haha. dok aiiihh, tak sedih aiih,, dah memang tak cukup bagus, org nak bantu, kira rezeki okay. mase awal2 form 5, aku broke up ngn kekasih. *hoi EX la skunk. tak sedo diri ah mung! haha. kan, pahtu aku stress ar! syg dia kot? kao tau ape! haha. cara aku mengatasi, aku rajin basuh kain kat asrama. hahahhahaha. *ini semua poyooooo. ok, betol, memang aku buat itu. 

tp aku komited, utk SPM waktu tu, so tadaaaa. result aku 7A. kira bangga la jugak. sebab sepanjang duk MRSM, aku jawab xtau bila org tanya nak jadi ape, nak masuk degree ape nanti future. eh, aku tak pernah specifickan perkara pasal aku. aku tak ada cita2. aku malas. aku bergelak ketawa. aku tak study. ya Rabbi. pahtu lepas SPM, ayah aku ckp, suh buat medic. sebab dia nampak potensi aku. *padahal aku tak nampak aku mampu buat ape. haha. so aku cm, ok ayah. aku tak bole, kalao mak ayah ckp somting. aku ckp ok. aku rasa bab2 merancang somtin utk aku, aku rasa mak ayah paling betul. tapi aku sempat masuk UITM PuncakAlam buat isi masa. *memang uitm nenek shaye punye punnnn! hahaha. ok, lupa, aku buat foundation in science, kalao ikut, path ni pun, if aku belajo sungguh2, n ade rezeki, bole je amik medic.

idokle, if tak diterima masuk ke kat medic school yg aku apply kat cina tuh, haa, tak ke berlapoooor kao sorang kat rumah,haaa. so aku belaja la jgk, habis sem 1, aku houuuuuuttt dr uitm. so, masuk medic  school. ini satu lagi masalah, aku takmo jadik doktor pun! takmo! takmo! yela, ngaku. memang nak pakai baju doctor tu n duduk kat bilik tunggu orang sakit mai ngadu. tapi dlm kepala aku, harap orang selsema je. supaya aku tau nak bagi ubat zyrtex dan dia blah. aku tak nampak keeksaitedan aku nak jadi doctor sokmo. kalo tanya aku haritu mase first sem. aku jawab aku nak belajar. *sambil bukak kotak, pakai spek. hahahahha 

aku lebih suka masak, buat kuih, kek, *makan je kao tauuu! pahtu suka tido, aku ingat nak berniaga online. tp sumpah xtau nak berniaga ape. kadang2 nak bela lembu, kambing. memang cikai pemikiran ni. im always on the cloud nine bebeyh~ kesimpulannya, drpd yg ada atas ni, aku taknak belaja dah sebenanya, tp malas nak ckp, hahaha. ok time ni, aku ade pakwe. ceyy, yang ni cm aku jilat ibu jari pahtu cop kat ketas A4, "saya nak tawen ngn die nimmm!!" . gittew. kira syg ahhhh gila2, pahtu Jan 2013, aku putus ngn dia, sebab dia poyo! hahaha, takdeahhhh, ade lah tuuu masalah nye. umah tangga memang takleh cerita kat jiran tetangga. :P

tp perasan kan, even i tak tau menahu cmtu. but i still doing my best wherever or whatever i am. sebab itulah since itu, aku tak pernah lagi jatuh tergolek2 dan even aku jatuh. aku tau apa nak capai nak bergayut. again, thanks to Allah. orang2 tepi aku juga, sabo je ngn aku yg zero ni. hehe. muahccc kat korang. jadi sekarang 20 y.o. so leh kawen ah. *ini semua phoyoooooohhhh. hahahaha. takla. sekarang, aku masih aku. aku masih berusaha dekat universiti aku. perjuangkan course aku. aku still belajar dengan selambanya. tanpa bersungguh2, hahahaha. tp maintain jah! haaa ok. tu jela. aku jenis "ohkey, takpeh, tengok nanti!" *sambil tunding jari kat muka hang sambil cerlung mata ah hahahaha. ok. 

oh ok. lupa nak ckp. i belaja kat Xi'an Shannxi China. leh ah mari sini nak lawat haku. helo dulu ah eh, roger2, keh? bye. haha